Leather Fashion Blarg Shoes decollete

Si të zgjedhim këpucë për femra në mënyren e duhur dhe cilësore

Kur blejmë këpucë, vëmendja jonë është më shumë e drejtuar tek moda. Këpucët e ngushta mund të shkaktojnë çrregullime të qarkullimit të gjakut, thonjtë e rrënjosur ose lakimin e gishtave. Shpesh blejmë këpucë, vetëm nga pamja e saj. Pamja dhe moda janë shumë të rëndësishme. Sidoqoftë, këpucët duhet ti zgjedhim me kujdes, pasi shëndeti ynë varet edhe nga veshja e këpucës së duhur.

Sipas një studimi të New York Times, afërsisht 75% e Amerikanëve do të duhet të merren me dhimbjen e këmbëve në një moment të jetës së tyre. Këmbët marrin shumë peshë gjatë gjithë ditës.

Këpucët me cilësi të ulët ose thjesht të papërshtatshme mund të shkaktojnë shqetësime të bezdisshme siç janë kallot. Për më tepër, ato mund të shkaktojnë probleme shumë më serioze si sëmundjet e venave, nyjeve, muskujve dhe madje edhe të shtyllës kurrizore. Prandaj, sigurohuni që këpucët të kenë gjatësinë dhe gjerësinë e duhur para se ti blini.

Koha e duhur per blerjen e kepucëve

Mos blini këpucë gjatë mëngjesit: këmbët kanë tendencë të bymehen pak mbrëmjeve, dhe këpucët e veshura në mëngjes mund të duken të ngushta. Sigurohuni që këpucët të përshtaten në mënyrë të përsosur në madhësi: i përshtatet këmbës tuaj sa më ngushtë, por nuk e vret atë. Këpucët e ngushta mund të shkaktojnë çrregullime të qarkullimit të gjakut, thonjtë e rrënjosur ose lakim të gishtave. Këpucët që janë të lirshme në këmbët tuaja nuk rekomandohen, pasi ato do t’i mbajnë muskujt e këmbës vazhdimisht të stresuar.

Ekspertët rekomandojnë të provoni të dy këpucët kur vendosni. Qëndroni në këpucë dhe shtypni butësisht në majë të këpucëve për t’u siguruar që keni rreth një centimetër hapësirë midis gishtit të gjatë dhe në fund të këpucëve. Kjo siguron hapësirë të mjaftueshme që këmba juaj të shtypë pjesë para të këpucës ndërsa ecni. Lëvizni gishtërinjtë tuaj për të siguruar që ka hapësirë të mjaftueshëm. Bëni një shëtitje të shkurtër me këpucë e reja për të përcaktuar nëse ndiheni komod.

Zgjedhja e shuallit

Zgjidhni këpucët që kanë shuall mjaft fleksibël dhe të butë. Përkuli këpucët. Këpucët cilësore kanë një shuall që lehtësisht përkulet ndërsa maja e këpucëve nuk deformon shumë. Zgjedhja më e mirë për këpucë të përditshme është këpuca që pjesën e thembrës e ka të vogël dhe të gjerë.

Kur zgjedh një palë këpucë materiali gjithashtu luan një rol të madh. Këpucët e bëra nga materiale natyrore lejojnë që lëkura e këmbëve tuaja të marrë frymë në çdo stinë. Ne rekomandojmë këpucë të bëra prej lëkurës së dhisë dhe kamosh. Këpucët e bëra nga artikuj prej lëkure sintetike mund të jenë shumë të rrezikshme për shëndetin, veçanërisht nëse ato janë këpucë verore. Luhatjet e temperaturës bëjnë që përbërës të ndryshëm kimikë të këtij materiali të ndërveprojnë me lëkurën e këmbës. Përveç kësaj, këpucët nga artikuj prej lëkure sintetike nuk lejojnë qarkullimin e ajrit. Si rezultat, mund të merrni skuqje të lekurës ose sëmundje kërpudhore. Nëse akoma blini këpucë nga materiale artificiale, sigurohuni që të paktën veshja e këpucës të jetë me lëkurë me kokërriza ose tekstile. Kushtojini vëmendje edhe materialit të shuallit. Në mënyrë ideale, ajo duhet të thithë aromat e pakëndshme, të largojë lagështinë dhe të vrasë bakteret. 

Këpucë të ndryshme janë të përshtatshme për aktivitete të ndryshme. Gjëja e rëndësishme është që ju të dini stilin e jetës tuaj, dhe të zgjidhni këpucë që përshtaten brenda tij.